www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

2014 resumé

Jag tänkte försöka mig på en resumé av det här året med hjälp av lite frågor, jag kan inte ta månad för månad för jag kommer inte ihåg exakt vad jag gjorde varje månad.
 
Hur var mitt 2014?
Det har varit en blandning av allt verkligen, jag har försökt att ta tag i mig själv hela året och kan väl säga att jag delvis ändå har lyckats med det. Början av året så var det raska promenader varje dag fram till juni (lagom till semestern) sen dog det ju tyvärr ut men jag är ju på gång nu igen fast på gymmet. Sen har jag ju börjat älska att vara på gymmet, jag saknar det nu när jag är sjuk t.ex. Det har varit mycket kärlek, jag och min pojkvän förlovade oss i våras, vi fick vår lägenheten hemma i Linköping så vi fick äntligen ett hem (eftersom båda var inneboende hos folk när vi båda bodde i sthlm)! Jag har lärt mig uppskatta rödvin och dricker inte enbart en sort utan flera för att det är gott (min mamma är överlycklig eftersom pappa inte gillar vin), jag har uppskattat middagar och inte behöva ha suparfest innan en kväll på puben eller krogen, jag har uppskattat varenda minut i soffan framför "pensionärs programmn" med stolthet! Sen nu i slutet på året så har jag kommit igång med gymmandet och inte bara tränat för att träna utan lagt ner tid på att träna olika muskelgrupper och blivit så glad när jag sett resultatet! Hejja mig under 2015 säger jag bara. Sen har det klart varit motgångar också detta året, jag har varit väldigt frustrerad över att behöva veckopendla hem till Linköping och behövt flytta två gånger i Stockholm till exempel och sen att vara med om ett inbrott var väl sådär men det kan man ju pricka av på sin lista här i livet antar jag!
 
Gjorde jag något i år som jag aldrig gjort förut?
Jag förlovade mig (om det räknas haha)! Plus att jag klippte av mig håret, aldrig haft så här kort.
 
Vad är min största framgång 2014?
Att jag varit mig själv hela tiden och slutat bry mig om vad folk tycker om det. Har även slutat oroa mig för vad andra människor på gymmet ska tycka om mina träningskläder, se snett på mig för att jag är lite mullig och framför allt är jag stolt att jag vecka efter vecka står framför helvetesspegeln på gymmet med skivstången för att se till att jag gör rätt i övningarna även om jag tycker jag ser hemsk ut (den dåliga självkänslan blir mindre).
 
Gjorde någonting mig riktigt glad?
Förlovningen med min pojkvän. Den underbara och varma sommaren varbara perfekt! Jag hade min första betalda semester EVER (jag var helt lyriskt efter år av slit varje sommar för att få in pengar i kassan). När vi flyttade in i vår nya lägenhet. När jag var på Sveriges Radio och gjorde sjukt bra ifrån mig! Sen att se muskelförändringen efter allt slit på gymmet är ju bara så jäkla coolt.
 
Är det något jag saknat under 2014 som jag vill ha under 2015?
Jag vill få mer diciplin på mig själv och sluta frossa i allt detta socker, samt se till att få tummen ur och engagera mig i matlagningen både i Stockholm och Linköping! Sen hoppas jag på att slippa veckopendla.. haha.
 
Finns det något som kunde gjort året bättre?
Nej, man ska inte se tillbaka att man borde gjort si och så. Man ska bara blicka framåt och ta nya tag och ändra inställning! Man får ta chansen under året som kommer istället!
 
Vilka planer har jag inför 2015?
- Fortsätta gymma lika bra som jag gjort sedan oktober!
- Engagera mig mer i matlagning och tänka på vad jag stoppar i mig.
- Försöka ta ett hårt grepp om mitt sockerberoende och göra något åt det.
- Åka till fjällen!
- Åka utomlands!
- Utveckla mig själv och komma vidare i livet.
- Åka på scoutläger!
- Börja planera vårt bröllop <3
- Utforska mig själv, vad jag tror på och vad jag kan göra med mitt liv.
- Våga ta risker.
 
Gott nytt år, vi ses 2015!
 

Sjuk lagom till nyår

Jag blev kvar i Linköping då feber, värk och blåskatarr slog ner som en blixt från ovan. Dessutom så hade halsen tjocknat också imorse och den känns inte helt bra nu heller så ja men sängen hela nyår ;P

Inte för att det spelar någon roll eftersom jag ändå skulle jobbat, men att vara sjuk och ligga hemma känns ändå sådär. Sen tycker jag det är för mycket med nyår ibland för det ska piffas och man ska hitta på storslagna grejer. Jag vet ett år när jag och polarna hade en enkel middag och brädspel, det var episkt, jag har så många minnen när man i tonåren skulle på vrakfester och blev tankad som jag inte vet vad och skulle sova hos tjejkompisarna och hur man sen dagen efter inte rörde en fena. Nu när man är vuxen (höhö) så det här med middagar är typ det bästa som finns. God mat och en bra vin till sen klarar man sig hela kvällen och ett tag fram över från det mesta kan jag tycka. Men jag är ju en liten pensionär innombords också. Sen börjar även hostan komma sakta men säkert nu också :( fattades bara det. Får se när jag kan åka upp till jobbet, får se om hostan lägger sig till helgen och febern gett med sig. Bättre att vara hemma tills man blir helt frisk än att åka iväg halv bra för då kommer man bli sjuk igen -.-
 
Jag roar mig med WoW och stickning nu när jag är sjuk, tända ljus och dokumentärer på TVn tillsammans med stickning är så mysigt (pensionären i mig talar). Stickning är sjukt avkopplande och det jag i nuläget orkar med när jag inte sitter vid datorn och där man inte sitta hela tiden känner jag. Mannen min han pysslar om mig och stackarn blir hemma med mig över nyår, vi får väl roa oss med nått. Vi har lovat hans syster att vara här men vi får la se hurdet blir med det med tanke på att jag ligger här sjuk som stryk.
 
 

Värk i kroppen och tungt huvud

Kroppen skriker av värk och jag har ont i huvudet och känner mig allmänt dassig om jag ska vara ärlig, syrrans förkylningsbaciller verkar intagit min kropp.

Nackdelen med att ens syrra är förskolelärare i vissa lägen, hon tar hem de elakaste förkylningsbacillerna som existerar.. Mitt huvud är som en melon och jag har ont i alla leder i kroppen, känner mig som Agda 95 ungefär så det ser mörkt ut att åka tillbaka till Stockholm imorgon. Får se hur jag mår på morgonen annars blir det att ringa chefen och sjukanmäla sig, lagom kul så här till nyår liksom.. ifs skulle jag ändå jobbat men ändå..
 
Eftersom jag mått päck typ hela dagen så har vi inte gjort mycket, det blev inget gym utan vi har tagit det lugnt och bara slappat. Käkat tacos och kollat på TV, På Spåret & Stjärnor på slottet, som den pensionär jag är. Sen spelat world of warcraft och legat i sängen och vilat. Många knop har det då inte blivit. Mannens syster var förbi en stund innan med efter att de tryckt i sig 1kg kött på Texas men de drog ut och skulle dricka dinkar för nån timme sen. Nu kör jag lite HC dungeons men huvudet är trögt och jag börjar bli trött så snart sängen och slänga huvudet på kudden. Passade på att dammsuga lite idag med, få upp allt grus som kommer med in när man vart ute nu när det kommit massa snö också! Massa härlig snö, det vräckte ner när vi la oss igår och idag sken solen och så var det blå himmel också <3 perfekt vinterväder, synd man snorar som jag vet inte vad bara och missar det fina vädret.
 
Godnatt och sov så gott
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0