www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Sommar i STHLM

 
Tillbringade kvällen med en av mina bästa killkompisar igår. Vi möttes upp efter jobbet och tog några glas tillsammans samt åt middag på Wagamama innan det vart en kaffe på Espresso House. Tog en runda tillsammans inne på Åhléns och hjälpte honom köpa lite nya kläder och ett skärp. Man får ju ställa upp när ens vänner är i nöd. Trevligt hade vi iaf och avslutade med att gå från centralen upp till Medborgarplatsen tillsammans i den härliga sommarkvällen där vi skildes åt och jag fortsatte upp på Södermalm. Gick hela vägen hem med andra ord (inte det skönaste i converse men det var det värt) och njöt av lugnet.
 
Väl hemma sen mådde jag fruktansvärt illa och hade ont i hela kroppen. När jag vaknade imorse mådde jag skit och hade sån brutal mensvärk att karln fick ge mig värktabletter innan han gick. Jag kom inte ur sängen, sov till och från fram till kvart i 8 och då först kom jag ur sängen och kunde kriga mig till jobbet. Nu är det helt OK och det blir skönt med ett gympass efter jobbet, värken blir betydligt mindre när jag tränar.
 
Ikväll blir det en lugn hemma kväll, ska sy på min struthätta som jag fick för mig att sprätta upp och sy om helt och hållet. Provar att sy på linnetyget på yllet nu innan jag sätter ihop den. Man kommer alltid på saker i efterhand. Ska på vägen hem köpa lite naturgodis, hur onyttigt det må vara, har man mens får man unna sig vissa saker de få dagarna man har mens varje månad. Det blir nog att krypa ner i sängen tidigt och kramas med min andra hälft också, bästa som finns <3 
 

Måndagsträning & skumt väder

 
Veckans första gympass avklarat på lunchen idag. Jag uppskattar verkligen att jag kan gymma under lunchtid en gång i veckan för det gör mig piggare under eftermiddagen. Speciellt måndagar är en sån dag ett lunchpass passar in då man är lite sliten efter helgen. Idag vart det ben & mage, lyckades lyfta 40KG i knäböj vilket gjorde mig glad. Vart nere på 25-30KG väldigt länge nu så att komma upp till 40 kändes riktigt bra. Körde därefter lite cirkelträning för mage innan jag körde de sista benövningarna. Cirkelträning är jobbigt men jag tycker det ger mer än att göra övningar i maskinerna.
 
Idag är det verkligen konstigt väder, kallt och grått imorse när jag åkte till jobbet och lagom när jag kom fram så började det ösregna. Regnade på ett tag och sen slutade och himlen sprack upp och solen kom fram samt den blåa himlen, men nu är det grått och ösregnar igen haha. Typiskt svenskt sommarväder mer eller mindre, solen kommer troligen att skina snart igen. Jag hoppas det är uppehåll när jag ska röra mig hemåt, tänkte även ta en runda på stan och kolla efter en större handväska.
 
 
Tips & tankar jag vill dela med mig utav
» Att andra på gymmet inte dömmer dig - Det tog mig evigheter innan jag inte tänkte på detta, det var inte förrän min PT jag hade förra året sa till mig att i 9 av 10 fall så är folk på gymmet bara intresserade av sig själva. Jag tänkte ju länge att folk såg ner på mig och undrade vad en tjockis som jag gjorde där och jag tror inte jag är ensam om att känna så. Numera kan jag strunta i dessa tankar och kör mitt egna race, mycket tack vare min PT jag hade. Jag förstår verkligen att man kan ha svårt att komma till gymmet, speciellt om man är lite större då mer än hälften på gymmen är rena muskel och fitness människorna. Man ska istället vara stolt att man tagit sig dit och sen köra sitt race och strunta i omgivningen.
 
» Våga fråga - Vet inte hur länge jag gick runt i cirklar på gymmet innan jag vågade fråga när personen i fråga som hade vikterna jag ville åt var klar. Det skadar inte att fråga då i de flesta fall säger hur många omgångar de har kvar och sen säger de till när de är klara så jag kan ta vikterna. Visst det finns dryga som bara säger nej jag är inte klar och sen står de och pratar med nån polare istället. Då är det dock oftast någon annan som säger att de antingen får prata eller träna klart så vi andra kan köra det vi vill med de vikterna/maskinen. En annan sak är att våga fråga någon om de kan stå bakom när man kör exempelvis bänkpress så man kan få hjälp att lyfta ifall det blir för tugnt. Jag har sett så många som tar för mycket vikter och inte har någon bakom som hjälper i krisen när de inte kan lyfta upp den och vi är flera som springer fram och akut hjälper personen. Jag frågar om jag kan få hjälp när jag ska ta en maxvikt alt. så kör jag inte en maxvikt utan bara så mycket som jag vet att jag orkar själv. Men summa summarum, våga fråga om hjälp!
 

Midsommar & syprojekt

Man blir så sjukt trött av allt pendlande så vi hade en lugn midsommar. Vi har inte vart hemma sen i början på Maj och behövde ta tag i saker hemma som tvätt t.ex. Jag har tillbringat helgen med att sy på min medeltidsklänning och fästmannen har spelat dator med sina kompisar. Inte många knop gjorda här inte alls men det är väldigt skönt faktiskt.
 
Sytt alla kilar nu på klänningen, bara armarna som ska på. Däremot kom jag ju på att jag kunde sytt på linnet på yllet innan jag sydde ihop allt. Men ska testa var för sig först och se om det går annars ska jag testa att sy på linnet på yllet. Jag är dum i huvudet jag vet haha. Ska göra detsamma på min struthätta, man lär sig nya saker genom den här syresan. Jag är sjukt stolt över klänningen, det är min första klänning ever som jag syr för hand och det är så himla roligt! Kommer sy flera helt klart, men nu börjar det bli ont om linne tråd så jag måste göra ett besök i Solna under morgondagen och Svarta Kattens Handelsbod. Så himla mysig butik och väldigt trevlig personal, hon har hjälpt mig flertalet gånger och gett mig tips. Tänkte köpa på mig ett par rullar nu så jag har hemma, hoppas hon har naturell hemma för det hade hon inte senast.
 
 
Nu har jag även bokat in Medeltida Jul och Medeltidsveckan 2018! Medeltida jul ska jag åka med fästmannen, ser det som en liten minisemester för oss. Sen passade jag på att kolla Medeltidsveckan 2018, fullbokat redan på de som släppt rum. Sen verkar det som att en del inte släpper alla sina rum än och står som fullbokade, men jag hittade ett lägenhetshotell i centrala Visby. Nästa år är planen att vara där hela veckan och även passa på att cykla runt lite någon av dagarna. Längtar till årets medeltidsvecka, det blir dock inte hela veckan då fästmannen ska till Holland. Nårga dagar får vi iaf på Gotland iår, det är inte så mycket semester för min del mer än det och ett besök i skåne.
 
Att bli bättre på:
» Planera mina sy projekt - Just nu syr jag lite på måfå och inte direkt med någon bild utan mer att jag vill ha en klänning klar. Till nästa projekt så ska jag verkligen sätta mig ner och ta tygprover etc och skissa upp en bild på hur jag vill att nästa projekt ska se ut.
 
» Få bättre tålamod - Jag har haft väldigt mycket stress så jag blir lätt irriterad och detta märks helt klart när jag syr ibland och tråden kanske trasslar in sig. Dock har stressen blivit mindre sen jag började sy för hand vilket är bra, men jag har fortfarande inte något tålamod och kan ibland stressa på projektet jag håller på med. Måste se till att tänka på det och tänka att det ska ta sin tid för annars kommer det ju inte bli kul till slut.
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0