www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Midsommar & syprojekt

Man blir så sjukt trött av allt pendlande så vi hade en lugn midsommar. Vi har inte vart hemma sen i början på Maj och behövde ta tag i saker hemma som tvätt t.ex. Jag har tillbringat helgen med att sy på min medeltidsklänning och fästmannen har spelat dator med sina kompisar. Inte många knop gjorda här inte alls men det är väldigt skönt faktiskt.
 
Sytt alla kilar nu på klänningen, bara armarna som ska på. Däremot kom jag ju på att jag kunde sytt på linnet på yllet innan jag sydde ihop allt. Men ska testa var för sig först och se om det går annars ska jag testa att sy på linnet på yllet. Jag är dum i huvudet jag vet haha. Ska göra detsamma på min struthätta, man lär sig nya saker genom den här syresan. Jag är sjukt stolt över klänningen, det är min första klänning ever som jag syr för hand och det är så himla roligt! Kommer sy flera helt klart, men nu börjar det bli ont om linne tråd så jag måste göra ett besök i Solna under morgondagen och Svarta Kattens Handelsbod. Så himla mysig butik och väldigt trevlig personal, hon har hjälpt mig flertalet gånger och gett mig tips. Tänkte köpa på mig ett par rullar nu så jag har hemma, hoppas hon har naturell hemma för det hade hon inte senast.
 
 
Nu har jag även bokat in Medeltida Jul och Medeltidsveckan 2018! Medeltida jul ska jag åka med fästmannen, ser det som en liten minisemester för oss. Sen passade jag på att kolla Medeltidsveckan 2018, fullbokat redan på de som släppt rum. Sen verkar det som att en del inte släpper alla sina rum än och står som fullbokade, men jag hittade ett lägenhetshotell i centrala Visby. Nästa år är planen att vara där hela veckan och även passa på att cykla runt lite någon av dagarna. Längtar till årets medeltidsvecka, det blir dock inte hela veckan då fästmannen ska till Holland. Nårga dagar får vi iaf på Gotland iår, det är inte så mycket semester för min del mer än det och ett besök i skåne.
 
Att bli bättre på:
» Planera mina sy projekt - Just nu syr jag lite på måfå och inte direkt med någon bild utan mer att jag vill ha en klänning klar. Till nästa projekt så ska jag verkligen sätta mig ner och ta tygprover etc och skissa upp en bild på hur jag vill att nästa projekt ska se ut.
 
» Få bättre tålamod - Jag har haft väldigt mycket stress så jag blir lätt irriterad och detta märks helt klart när jag syr ibland och tråden kanske trasslar in sig. Dock har stressen blivit mindre sen jag började sy för hand vilket är bra, men jag har fortfarande inte något tålamod och kan ibland stressa på projektet jag håller på med. Måste se till att tänka på det och tänka att det ska ta sin tid för annars kommer det ju inte bli kul till slut.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Ålder: 30
Bor: Stockholm
Yrke: Nätverkstekniker

Jag älskar att träna, framförallt styrke- och löpträning. Jag är uppvuxen ute på landet, så jag har en förkärlek till att vara ute i skogen. Älskar att umgås med familjen och vänner. Tycker om det här med data, läsa böcker och medeltid/historia ♥


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!