www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Ryska & medeltida svenska

Ryska och medeltida svenska under hösten!
 
Jag sökte kurser till hösten och kom in på både ryskan och medeltida svenska, så himla roligt! Igår startade ryskan och vi körde igång direkt med alfabetet, uttal och grammatik. Kommer bli riktigt kul men också en utmaning eftersom jag inte kan någon ryska sen innan och det var väldigt många som redan kunde ryska (kändes det som). Håller på att nöta genom hela alfabetet nu då det ska sitta tills nästa veckas tillfälle, det är sjukt svårt att inte jämnföra med svenska bokstäver. Att p t.ex. är ett r på ryska och att c är ett s haha. Håller redan på att dra av mig håret. Men sen är det skit roligt, jag har dessutom turen att 2 av mina kollegor pratar ryska och de har erbjudit sig hjälpa mig om jag inte förstår eller fastnar någonstans. Som tur tar det ända till november innan jag ska läsa medeltida svenska, så jag kommer kunna fokusera enbart på ryskan nu i början för det kommer behövas!
 
 
 
Det känns som jag jobbar kort vecka, men det är nog för att jag ska jobba på distans på fredag. Kommer bli en intensiv helg, men den kommer ju bli så himla rolig också! Ser fram emot at träffa alla gamla studentpolare som man inte sett på evigheter :D
 
Efter jobbet ska jag hämta ut ett paket med födelsedagspresenter från min lillebror. Kom fram igår, men jag hann inte hämta ut det innan ombudet stängde eftersom jag satt på föreläsning till klockan åtta. Sen blir det hem och byta om till löparkläderna och bränna av en power walk innan det ska lagas middag. Jag testade att jogga på gymmet igår när jag körde 45min konditionspass, för att varit lat i flera veckor så gick det helt OK! Sen är det alltid lättare att jogga på bandet än utomhus.
 
Måste komma på vad vi ska äta till middag också, vi fick matleverans igår från Hemköp. Så himla skönt att slippa behöva konka allt själv och få det hemkört. Så kylen är full med mat, ska bara komma överens med sambon vad vi ska äta ikväll.. får jag bestämma blir det vegetariskt!
 

Hösten redan på ingång

Illamående & förkyld, allt på samma gång.
 
Blev tre dagar hemma i sängen förra veckan med halsont och illamående, både förkylning och mensvärk på samma gång var ingen hit. Men nu mår jag bättre så imorgon är det tillbaka till jobbet och ta tag i vardagen igen.
 
Kommer bli en väldigt intressant vecka! Jag börjar läsa ryska imorgon, kommer göra det på kvällarna nu under hösten. Får se hur det kommer gå, men det ska bli intressant och jag har sett fram emot det. Vi har introduktion imorgon och börjar på direkten med undervisning, kul! Hoppas kunna lära känna lite nya människor också under kursens gång. Så det kommer bli en lång dag för mig imorgon, den börjar 18 och jag slutar 16 men tänkte jag kunde jobba lite längre bara.
 
Utöver det så åker vi ner till Småland på torsdag kväll, både jag och sambon ska jobba på distans på fredag. Vi ska nämligen på bröllop på lördagen och ville inte stressa ner på fredagen och sen ska man stressa hem på söndagen. Så vi åker ner så vi har fredagen på oss att fixa med det sista inför bröllopet, kommer bli så himla roligt! Den här sommaren har verkligen bjudit på mycket kärlek, tre bröllop sen i Maj men jag tycker verkligen det bara är roligt! Ska bli kul att få träffa massa gamla universitet kompisar också! Jag hoppas min klänning jag köpt ska passa bara, jag tog ifs två olika storlekar men det kommer suga om den ena är för liten och den ena är för stor. Skickade de hem till mina föräldrar då leveranstiden var ons-fre och jag litar inte på posten haha, så för att den inte ska landa i sthlm på torsda eller freda så skickar jag den direkt ner till Småland. Pray's that it fits!
 
 
Jag hoppas verkligen att det blir massa snö i vinter.
Men med den här varma sommaren och klimatförändringarna så kanske det inte blir så :(
Vi måste verkligen börja tänka mer på miljön!
 

Psykolog & helg

I förra veckan var jag på mitt tredje besök hos psykologen, gick bra!
 
Jag har inte ångest över att gå dit längre, vilket är väldigt skönt. Det är snarare skönt att få komma dit och prata med någon om hur det varit sedan vi sågs senast. Nu senast gick vi igenom lite beteende expriment som jag skulle göra innan detta återbesöket. Vi pratade om hur det gick att flyga och vara utomlands så länge som vi var samt om jordbävningen som jag skedde sista dagen på Lombok. Bra möte, fick bra feedback och har äntligen kommit en bit på vägen att inte vara så besatt av ytterdörren hemma. Till nästa gång ska jag göra fler beteende expriment och fortsätta med KBT behandlingen, iom jordbävningen så blir det lite mer beteende expriment att göra.
 
 
I fredags åkte jag ner till Jönköping för att överraska en av mina tjejkompisar. Vi hade nämligen planerat in en babyshower för henne så jag åkte hem till henne på lördagen. Det var så himla mysigt och hon blev så himla glad av att vi hade kommit dit för hennes skull. Fick massa positiv energi av att få träffa mina favorittjejer ett par timmar, man ses inte så ofta som man önskar när man bor långt ifrån varandra. Passade även på att umgås med min familj lite också, vi åt tårta och firade mig och mamma i efterhand. Fick en fin kudde och ljusstake av min syrra i present, sen tog jag det väldigt lugnt eftersom helgen var fullbokad i övrigt. Skönt att komma hem till landet och ladda batterierna lite!
 
 
Idag är det måndag och ny vecka på kontoret. Jag ska springa staffett med jobbet på onsdag, i övrigt har vi inte bokat in något ännu. Jag ska lira lite World of Warcarft och sen nästa vecka är det full rulle för då börjar jag läsa ryska och sen ska vi på bröllop hemma i Jönköping. Kommer bli en rolig vecka :)
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0