www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Ryska & medeltida svenska

Ryska och medeltida svenska under hösten!
 
Jag sökte kurser till hösten och kom in på både ryskan och medeltida svenska, så himla roligt! Igår startade ryskan och vi körde igång direkt med alfabetet, uttal och grammatik. Kommer bli riktigt kul men också en utmaning eftersom jag inte kan någon ryska sen innan och det var väldigt många som redan kunde ryska (kändes det som). Håller på att nöta genom hela alfabetet nu då det ska sitta tills nästa veckas tillfälle, det är sjukt svårt att inte jämnföra med svenska bokstäver. Att p t.ex. är ett r på ryska och att c är ett s haha. Håller redan på att dra av mig håret. Men sen är det skit roligt, jag har dessutom turen att 2 av mina kollegor pratar ryska och de har erbjudit sig hjälpa mig om jag inte förstår eller fastnar någonstans. Som tur tar det ända till november innan jag ska läsa medeltida svenska, så jag kommer kunna fokusera enbart på ryskan nu i början för det kommer behövas!
 
 
 
Det känns som jag jobbar kort vecka, men det är nog för att jag ska jobba på distans på fredag. Kommer bli en intensiv helg, men den kommer ju bli så himla rolig också! Ser fram emot at träffa alla gamla studentpolare som man inte sett på evigheter :D
 
Efter jobbet ska jag hämta ut ett paket med födelsedagspresenter från min lillebror. Kom fram igår, men jag hann inte hämta ut det innan ombudet stängde eftersom jag satt på föreläsning till klockan åtta. Sen blir det hem och byta om till löparkläderna och bränna av en power walk innan det ska lagas middag. Jag testade att jogga på gymmet igår när jag körde 45min konditionspass, för att varit lat i flera veckor så gick det helt OK! Sen är det alltid lättare att jogga på bandet än utomhus.
 
Måste komma på vad vi ska äta till middag också, vi fick matleverans igår från Hemköp. Så himla skönt att slippa behöva konka allt själv och få det hemkört. Så kylen är full med mat, ska bara komma överens med sambon vad vi ska äta ikväll.. får jag bestämma blir det vegetariskt!
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Ålder: 30
Bor: Stockholm
Yrke: Nätverkstekniker

Jag älskar att träna, framförallt styrke- och löpträning. Jag är uppvuxen ute på landet, så jag har en förkärlek till att vara ute i skogen. Älskar att umgås med familjen och vänner. Tycker om det här med data, läsa böcker och medeltid/historia ♥


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!