www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Vinterpromenad & omotivation

Äntligen tillbaka på banan efter en riktigt elak förkylning och omotivation deluxe! Jag har fortfarande inte riktigt motivation till att blogga, jag försöker men det har känts som jag inte orkat eller haft något att berätta. Jag vill ju skriva av mig men det har varit så mycket med kost och träning samt att jag jobbade trots värsta förkylningen så kroppen stängde mer eller mindre av. Det börjar dock ljusna ute nu så det är ljust när man åker till jobbet numera och man hinner typ få lite ljus när man går hem från kontoret. Det kanske gör att man blir mer positiv till att skriva här?
 
Första träningspasset för veckan var igår och det kändes som jag kunde ta lite lite mer i vikt än förra veckan. I måndags hann jag inte träna då jag var på möte hos en underleverantör efter lunch fram till eftermiddagen. Igår blev det rygg/axelpass efter jobbet och idag tränade jag discomusklerna! Dvs biceps/triceps och så även lite bröstmuskler också. Imorgon tänkte jag följa med på löpargruppen på lunchen, ska ta det lugnt eftersom jag inte sprungit på 2 eller 3 veckor nu pågrund av förkylningen. Måste dock komma igång känner jag för konditionen har ju blivit katastrof nu när jag inte springer, haha.
 
I fredags var det dags att ta mått också och det var minus denna veckan också! Snittar på -1cm i veckan just nu och det känns väldigt bra även om jag hade önskat att det var mer. Huvudsaken är att det är minus och jag tycker ändå det känns på kroppen att den blir mindre. På vågen har jag nått mitt första delmål, så nu är en tredjedel av vad jag vill gå ner innan Kreta uppnådd. Ser ljust ut och jag hoppas verkligen att jag lyckas nu när vi slutat med att köpa hem läsk, snask eller annat onyttigt. Jag har börjat käka grönsaksstavar istället som snacks på helgerna för att ändå få ha något att tugga på. So far fungerar det riktigt bra, jag tar veckobonusen till dipp just nu vilket jag tycker känns helt OK. Just nu blir det mycket gurka och morötter, men man kanske kan testa annat att dippa också?
 
 
I helgen sken solen så då passade jag självklart på att ta en power walk! Solen värmde ansiktet och fåglarna kvittrade så det kändes nästan som vår trots att det var vitt och fint ute. Snön får gärna stanna lite till, det blir ljusare ute vilket gör att man inte känner sig så himla nere hela tiden. Gick min vanliga runda om än lite saktare än vanligt men var ute i 1h ungefär och det var så himla skönt! Vi hade nämligen tvättid halva lördagen så det var skönt att slippa den för en stund och få komma ut. Skulle städat men jag hade ingen ork till det, däremot är det helgens projekt samt att rensa förrådet och organiser om det då flera kartonger är halvfulla och blivit mosade. Det går dessutom inte gå där inne och känns väldigt trångt, hoppas kunna få lite mer space om vi rensar ut lite.
 

Förkylning of doom

Alltså jag var så j ä v l a dålig förra veckan, helt sinnessjukt. Det var längesen jag var riktigt sjuk, för någon vecka sedan hade jag feber och blev hemma. Förra veckan hade jag inte feber vad jag vet men jag var riktigt dålig, trots det kämpade jag mig igenom veckan och jobbade ändå. Hade kort vecka och man förlorar pengar på att vara sjuk hela tiden, däremot så jobbade jag hemifrån i onsdags förra veckan för att palla med hela veckan. Det gick bra och jag fick en hel del gjort så, sen hade jag beredskapsledigt på fredagen så jag fick lite längre helg. Behövdes, jag sov bort hela helgen och inte så konstigt när jag prompt jobbar även om kroppen skriker LÄGG AV.
 
Det blev ingen träning förra veckan förutom ett mesigt ryggpass. Körde inte på som vanligt för jag kände redan på förmiddagen att det var något som inte var 100. Kom hem och la mig i sängen, där låg jag resten av kvällen med typ 3 lager kläder på mig för att jag frös och mådde piss. Jag tror det beror på att jag var så trött och det var -11 utomhus när jag gick från jobbet. Igår orkade jag mig ut på en 3KM power walk, trodde jag skulle avlida men det var skönt och idag mådde jag helt OK när jag vaknade och det kändes tillräckligt bra för att träna. Körde lättare vikter men det var skönt att vara tillbaka på gymmet.
 
 
Jag får verkligen sådan ångest av att inte kunna träna. Jag mår på riktigt dåligt och har varit deppig hela förra veckan pågrund av det. Jag vet hur svårt det är att hålla rutinerna när det är så lätt att komma bort från dom, been there done that. När jag måttade i fredags visade det plus både på buk och midja, det gjorde mig så himla ledsen även om jag vet vad det beror på. Det känns liksom som att jag går upp 10KG på en vecka om jag inte tränar. Det händer att jag tröstäter, men inte lika ofta längre tack och lov, jag försöker hejda mig och har jag en riktigt dålig dag där jag vet att jag kommer köpa massa skit i affären så får sambon handla så jag inte behöver utsätta mig för det. Jag vet ju att jag måste någon gång, men just nu är det här lösningen och den funkar.
 
Jag tänkte ändå idag när jag var på gymmet att jag måste ställa mig på vågen, jag behöver ha siffran för att veta vart jag är och hur jag ska ta mig vidare. Trodde helt klart på plus men den visade -1.4KG! Chockad men glad för det var verkligen det här jag behövde. Nu kör vi vidare och i veckan väntar benpass samt biceps/triceps, däremot ska jag inte löpträna på torsdag, någon måtta får det ju vara.
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0