www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Vecka 20

3 dagar (två om man inte räknar idag) och sen drar vi till Kreta!
 
På torsdag flyger jag och sambon till Kreta med min familj. Det ska bli så himla skönt med semester nu, vi fick ett väldigt tråkigt besked i förra veckan som gjort stämningen hemma en aning deppig. Livet går ju tyvärr vidare och jag fick en ordentlig energiboost i helgen när mina tjejkompisar kom upp lör-sön!
 
Helgen var helt perfekt, vi hade 24/25+ grader och solen sken på den klarblåa himlen. Det vart powerwalking, lunch och sedan hängde vi på vår balkong i flera timmar. Vi drack rosévin och pratade om allt mellan himmel och jord, skrattade hysteriskt och gjorde hemmagjorda pizzor. Vi spelade kortspel, vet inte hur många gånger jag bröt ihop av skratt och sen avslutade vi lördags kvällen med lite Eurovision. Det var verkligen något som jag behövde, ett avbrott från vardagen och inte behöva bry sig om något annat än att umgås med bästa vännerna. Jag har världens bästa tjejer alltså, vad skulle jag göra utan dom?
 
Efter många omtagning för instagram så lyckades vi skåla in tjejhelgen också xD
 
Kort arbetsvecka alltså framför mig, jag jobbar fram till onsdag. Vi flyger från Arlanda vid 07:40, men incheckningen öppnar 06:40 och eftersom jag inte klarar av att stressa för mycket utan måste vara i god tid (hellre för tidig än sen) så planerar vi att vara på flygplatsen vid 06. Det lutar mot att ta nattbussen vid 04:20 hemifrån och sen ta Arlanda express ut. Alternativet är att vi bokar en taxi också, men vi ska bestämma det ikväll. Min familj flyger från Gbg, så dom träffar vi på hotellet sen istället. Vi lyfter dessutom 40min senare än dom så vi kommer antagligen inte komma så långt efter dom. Börjar få lite resångest, men det kommer nog gå bra! Jag har försolat hemma nu på balkongen, så förhoppningsvis bränner jag mig inte allt för mycket.. solskyddet är köpt och ikväll ska vi packa resväskan!

Sommarfeeling, sluta med socker?

Tisdag till onsdag sov jag så sjukt illa, vaknade flera gånger och det typ kröp i kroppen på mig? Att jag kom i säng sent gjorde ju inte det hela bättre givetvis. Jag var ledig från jobbet igår vilket var skönt för då kunde jag sova ikapp de där timmarna jag inte fick. Min lediga dag tillbringade jag ute på balkongen, lyssnade på gamla sommarprat och försökte få lite färg så man inte är helt kritvit på torsdag nästa vecka när vi flyger till Kreta. Ska bli så himla skönt med semester! Vi flyger från Arlanda medan mina föräldrar och syrran med familj flyger från Landvetter, så vi möts på hotellet när vi har landat. Jag har lite flygångest, men det känns tryggt att ha sambon och vi bokade dessutom platser så jag vet precis vart vi ska sitta och det gör mig också lugn.
 
 
 
Jag och sambon har bestämt oss för att vi ska sluta med läsk/godis/snacks och annat skräp. Vi har insett att vi lägger på tok för mycket pengar på sånt i månaden. Så nu bestämde vi att sluta med det helt och dricka mer vatten istället. Jag är groteskt dålig på att dricka vatten, trots att jag vet att jag verkligen behöver det när jag tränar så mycket som jag gör. Vi har inte sagt hur lång tid det här ska gälla, vi tar en dag i taget men jag bävar för hur humöret kommer bli av att inte dricka pepsi max. Får helt enkelt hinka kaffe och vatten istället.
 
Jag har försökt flera gånger, vissa gånger går det bättre än andra. Mitt problem är att jag inte kan låta bli socker när jag är ledsen, eller glad för den delen. Antingen är det för att jag känner mig nere och behöver trösta mig med något, eller så är det för att jag ska belöna mig. En ond cirkel som bara går runt hela tiden, men det blir förhoppningsvis lättare nu när även sambon lägger av med samma saker. Hejja oss helt enkelt!

Sommarkänsla

Veckan gick hyffsat fort, jobbade bara tre dagar pågrund av klämdagar så det var skönt. Blir typ en kort vecka nu kommande vecka också, men jag jobbar fredag då vi inte har klämdagar. Tänkte dock se om jag kunde jobba hemifrån då.
 
Jag har mått skit sedan i torsdags, vi var och vaccinerade oss inför Indonesien resan så vi fick vaccin mot hepati a+b samt så fick jag en stelkramp med diverse mer i eftersom man ska fylla på den vid 30. Jag har haft ont i hela kroppen, stel och vart trött samt saknat aptit i flera dagar. I fredags var jag stel över hela ryggen och hade tryck över bröstet, sjukt onice men igår och idag har det mer eller mindre känts bra så det har förhoppningsvis lagt sig nu. Vi ska ta omgång två samt en mot JE (japansk encefalit) om en månad, höll på att få en chock hos vårdcentralen när vi skulle betala. 2k nästan gick det på för oss enskilt! Haha, alltså shiet inte billigt att vara på säkra sidan. Vi fick även malaria tabletter och vaccin mot turistdiarrén, #fest om man skulle åka på den.
 
 
 
Den här veckan vart det löpning och cirkelträning enbart. Jag ville få lite mer flås denna veckan och när den ändå var förkortad så passade det ju bra. Vart onsdag och fredag med intensiv cirkelträning och under torsdagen så sprang jag 5km med kollegorna på lunchen. Var faktskt sjukt behagligt väder, molnigt men svalt och man dog inte av värmeslag. Jag har börjat inse att jag inte behöver pressa tiden längre, jag vill springa för att det är skönt och för att det rensar huvudet. Så nu springer jag korta men fler steg och bryr mig inte om hur lång tid det tar att ta sig runt den sträckan jag väljer att springa. Jag har så många gånger redan kört slut på mig själv iuppvärmningen att resten av sträckan bara varit ett helvete. Ser fram emot mycket löpturer nu under sommaren!
 
Idag är det tvätt och städdag, jag håller på att köra 6h pass nere i tvättstugan nu. Vi hade en del som skulle tvättas nu, längtar tills jag har en maskin i lägenheten så att man åtminstone kan tvätta träningskläderna oftare eftersom det blir en del när jag tränar så mycket som jag gör. Vi behöver städa i lägenheten också, inte dammsugit på typ 2 veckor och egentligen skulle jag behöva moppa golvet. VEM orkar dock det när solen skiner, det är blå himmel och jag kan ligga i soffan på balkongen mellan maskinerna istället xD
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0