Igår när jag kom hem så satte jag mig och påbörjade en Bullet Journal. Jag har försökt en gång innan, men det gick sådär. Tänkte att jag skulle försöka igen för det är lite roligare än att ha en vanlig kalender och jag gillar ju att teckna och texta, dessutom kan det få mig att komma ifrån datorskärmen lite också.

Jag hade tänkt jag skulle börja med januari 2019, men sen ville jag ändå komma igång med den så jag börjar helt enkelt i december. Så igår gjorde jag två blad, först "det här är min bullet journal" med mitt namn och lite små detaljer. Jag gjorde en ganska kladdig första sida först, men ångrade mig givetvis och gjorde sedan en mycket enklare haha. Det är samma visa varje gång.

 
Till december har jag försökt hitta lite inspiration, såg en person som hade gjort en julkula med stjärnor i för december månad. Jag tyckte det var en väldigt bra idé och tänkte att jag kan köra på samma grej, däremot hade hen både paket/rosetter/granar/polkagrisar och jag tyckte det vart lite för mycket så jag kör på något lite mindre. Man känner sig ju ganska dålig på att måla om man jämnför sig med de klippen jag sett, haha, men övning ger färdighet? Mja kanske inte men det är ganska så avkopplande att sitta med när man kommer hem efter jobbet.

Jag har även gjort en hälso-tracker där jag varje dag ska fylla i hur mycet vatten jag dricker, hur mycket jag sover, hur många steg jag går samt träning. Sen är planen att på nästa sida fortsätta lite i häslospåret och göra en tracker över hur jag känner mig varje dag, dvs som jag är glad ledsen eller arg etc. Jag hittade någn som hade gjort paket, någon hjärta och sen tänkte jag pepparkaksgubbe men jag vet inte riktigt. En idé skulle ju givetvis vara en julgran men det känns så förväntat.
 
Har du också en Bullet Journal?
 
- Alexandra -
おはよう
Då var det måndag igen och jag kom knappt ur sängen imorse.
 
I två veckor nu ska jag jobba mer med mail-tjänsterna på jobbet eftersom kollegan är på semester. Redan stressad, haha, men det ska nog gå bra och det finns andra kollegor som jag kan fråga om det är något som jag inte förstår eller kan lösa. Det positiva är ju att jag kommer få mer kunskaper och det är ju bra!
 
I helgen fick vi hem möbler från IKEA, så vi ägnade förmiddagen på lördagen med att skruva sängbord och skohylla. Vi hade ven beställt ett par mattor så de lade jag ut på golvet, det är så förbannat kallt hemma! Blev perfekt och är sjukt nöjd över vilka jag valde. Igår skruvade vi ihop resten, bokhyllor och en byrå, nu känns det äntligen lite hemtrevligt ut! Nu kan jag börja rensa ut förrådet och tömma typ 12 flyttkartonger som tar upp plats där inne. Så på fredag lade jag in semester så jag kan rensa ut förrådet och göra iordning så att böcker och brädspel kommer upp i hyllorna. Utöver det så satt jag och spelade World of Warcraft, kollade på anime och tog det lugnt.
 
 Bild från Kawaii's Blogg

Men till något helt annat, så började jag prenumerera på en box igår! Den första kommer nu i december och boxen kommer från Kawaii Box. Jag har letat efter en box att prenumerera på ett tag och hade egentligen tänkt Puscheen boxen efftersom jag är helt såld på denne lille gråe katt. Men sen så hittade jag den här sidan där man får lite allt möjligt i varje box och tänkte att det kanske är lite roligare att få lite mer variation i boxarna.
 
Som de flesta boxarna så är det olika teman för varje box och månad. Boxen innehåller pluschies (små godsedjur), pennor, stickers, japanskt godis eller något annat sött. Ska bli kul och se vad som kommer i december boxen, jag blir som ett barn på julafton när det kommer till sådana här grejer! Man kan inte bli för gammal för sådant här eller hur?!
 
- Alexandra -
Jag är uppfödd på landet mer eller mindre och uppskattar verkligen att tillbringa tid utomhus. Hade vi inte fått denna lägenhet som vi fick förra året hade jag nog inte velat bo kvar i Stockhol. Vi har nära till naturresarvat, flera stugområden, kolonier och flera promenadstråk i skog.
 
I mitten av oktober så gick jag och sambon Bankerydsleden tillsammans med våra kompisar. Hela leden är 2,5mil lång om man går hela sträckan. Man kan fuska om man vill på slutet och hoppa över den sista stigningen men vi ville inte det utan gick hela. Vi startade mellan halv nio/nio tiden och det tog oss omkring åtta timmar med en lunch och fika paus plus en mindre paus.
 
Var lite orolig för vädret, man vet ju aldrig riktigt med hösten, men vi hade perfekt väder. Solen sken till och från, lite lätt vind och lite molnigt på sina håll. Förvånad över att jag faktiskt blev så varm som jag blev av att gå i lagom takt hela tiden. Trodde det skulle vara kallare så hade packat ner en jacka i min ryggsäck, men den behövdes inte!
 
Vi gick fram till 11/12 tiden innan vi stannade för lunch på en liten ö mitt ute på en åker. Vi hade med oss pastasallad och sen kokade vi givetvis kaffe innan vi fortsatte. Finns inget bättre än att sitta mitt ute i ingenstans med en kopp kaffe i solen. Själen mår så himla bra av det! Sen vart det någon timmes promenad till innan vi tog en kortare toa-paus och vilade fötterna. Precis innan vi skulle ta oss an sista stigningen satte vi oss ner och fikade för att ladda på med lite energi så vi skulle orka ta oss upp till utkiksplatsen. Därefter var det bara nerför innan vi tillslut kom tillbaka till parkeringen där vi hade ställt bilarna. Inga större skador bland oss som deltog förutom diverse skavsår. Man kände under sista stigningen att det var det sista man behövde göra, man var sliten i benen efter 8h promenad.

 
Perfekt dag tillsammans med våra kompisar! Vi hade så himla roligt och vi fick tid till att prata ikapp oss lite dessutom eftersom vi inte ses så ofta. Rekommenderar verkligen Bankerydsleden, den är lagom lång om man som mig och sambon är nybörjare. Finns mycket att se utmed leden, vackra utsikter, varierande underlag (både för och nackdelar), små åar med vattenfall och enstaka ruiner med lite information. I början var det en del stigningar, men sen blir det ganska jämt innan sista stigningen kommer. Rekommenderar att gå den en höstdag, det är ju så jäkla vackert med alla färger som skogen har. Kan även tänka mig att den är vacker att gå en sommardag.
 
- Alexandra -
Visa fler inlägg