Jag behövde ett litet break från World of Warcraft så jag köpte på mig ett par nya point & click spel när Steam hade rea och vill verkligen tipsa er om ett utav dom!
 
Mr Pumpkins Adventure
Mr. Pumpkin's Adventure is a point-and-click puzzle game. The main character of this game is Mr. Pumpkin who lost his memories. During the adventure, you will help him solve all the puzzles, which will eventually unveil an evil plot.
 
Så himla mysigt spel, det har även en skön "indie" känsla vilket jag verkligen gillar när det kommer till point & click spel. Man spelar som Mr. Pumkin och vaknar upp med minnesförlust, det första som händer är att man ska ta sig ut ur sitt "hus". Jag tänker inte gå in så mycket mer på vad som händer därefter för då kommer ni ju inte vilja spela spelet! Det varierar med enkla och svåra pussel, vilket är bra! Jag tröttnar fort och fuskar om det bara är svårt eller om det är för enkelt så blir det ju inte heller roligt. Jag suger på matte så vid ett tillfälle fick jag kalla på sambon som fick hjälpa mig, haha. Mysig musik i spelet, viktigt att det samspelar på ett bra sätt. Tyckte dessutom om att man behövde skriva ner på ett papper lite av sakerna man behövde komma ihåg! Tog mig en till två timmar (kanske mer, jag tog några pauser) men då spelade jag konstant, försöker inte göra det när jag gillar ett point and click spel. Det tenderar att ta slut så fort då..
 
Mr. Pumpkins "hem"
 
Mr. Peanut!
 
Älskar verkligen hur man "ritat" de olika miljöerna!
 
Tror detta spelet kostade 5Euro, inte helt hundra, och jag tyckte det var värt pengarna. Gillar man dessutom att få achivements så kan man spela om spelet för att få fler och försöka hitta alla. Jag tycker om att spela om spel för ibland hittar man saker man inte såg alls första gången man spelade haha. Hoppas kunna tipsa om fler point and click framöver!
 
- Alexandra -