Jag har fått nya ansvarsområden på jobbet sedan en tid tillbaka och i och med det så behöver jag lära mig koda! Min sambo har tjatat hål i huvudet på mig att börja för längesen med att koda eftersom det bara kommer bli mer av den delen i nätverks-världen (det är redan en stor del nu).
 
Hittade en KTH sommarkurs som hade lagt ut sitt material på nätet och fritt att ta del av. Har bland annat fått scripta ett snigel-race, en diktautomat och nu håller jag på med en tivoli-simulator. Kanske inte världens coolaste grejer, men det har gett mig en ganska bra grund i hur saker fungerar i python. Tycker verkligen det är sjukt kul med programmering! Varför har jag inte börjat tidigare?!
 
Så här blev mitt snigelrace t.ex:
 
Nu vann ju Racersnigeln, men det är random varje gång man kör scriptet. Jag har försökt få in en sleep för att göra det mer spännande men eftersom det skrivs på två olika rader så får jag det inte som jag vill.
 
Min diktautomat:
 
Hade sånna PROBLEM med att den envisades med att skriva ut mening 1 efter rubriken (CAPS-lock delen). Hittade till slut vart den strängen var och kunde ta bort den, trodde jag skulle tappa det helt. Sen har jag upptäckt att när man löser ett fel så kommer ett nytt, haha. Men man blir typ glad ändå för då har man iaf löst ETT problem.
 
Vi får se hur det går med tivoli-simulatorn, jag har fått igång den, men den är inte så rolig just nu utan jag gjorde den ganska enkel så jag hoppas kunna kolla runt lite hur andra gjort och om de lyckats få in något som jag inte har med i mitt script.
 
Lär du dig något nytt just nu?!
- Alexandra -